HOE HET WERKT

Bij NOOS is het huren van prachtige (designer) kleding eenvoudig. Je huurt het kledingstuk wanneer je het nodig hebt voor die speciale gelegenheid. Wij geloven in een zorgeloze ervaring, waarbij jij je kunt focussen op het genieten van het moment. Onze kledingverhuurservice biedt je de mogelijkheid om steeds weer nieuwe en unieke stijlen te ervaren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kleding die slechts één keer gedragen wordt en vervolgens in je kast blijft hangen of de impact op het milieu.

 

Maak van elke gelegenheid een bijzondere ervaring!

De huurtermijn van de collectie is 7 of 14 dagen. In de webshop kun je de gewenste huurtermijn aanklikken.

Bij betaling geef je in het opmerkingenveld aan wanneer de startdatum wil laten ingaan.

De huurperiode van het kledingstuk vangt aan op het moment van verzending (nadat je hebt betaald). Uiterlijk op de laatste dag van de huurperiode moet het kledingstuk worden geretourneerd. Bij retour sturen lees je meer informatie.

Wil je een kledingstuk tijdens de huurperiode langer huren, geef dit zo snel mogelijk door om de mogelijkheden te bevragen en telleurstelling te voorkomen.

In de collectie vind je maat 34 tot en met 44. De collectie wordt continue aangevuld met nieuwe kledingstukken, dus houdt de webshop in de gaten.

Tip: geen nieuws missen, meld je aan voor de nieuwsbrief!  

Bij de beschrijving van het kledingstuk staat veel informatie vermeld zodat je een goede inschatting kan maken. Kledingstukken zijn liggend opgemeten. Bevat het kledingstuk een onderjurk dan is de maat van de onderjurk vermeld.

Mocht je twijfelen over de maat neem contact met mij op voor advies.

Soms is het gewoon fijn om een kledingstuk eerst te passen. Dit begrijp ik helemaal, hoe valt de stof en is de maat wel goed? In mijn studio aan huis in Voorschoten is de mogelijkheid om te komen passen. Dit is niet gebonden aan standaard winkeltijden.

Betaling is altijd digitaal.

Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

In de webshop bestel je jouw favoriete kledingstuk door de huurperiode (7 of 14 dagen) te selecteren en vervolgens. In je winkelmand geef je in het opmerkingenveld aan wanneer de startdatum wil laten ingaan.

Laat je het artikel versturen, dan adviseer ik je 3 dagen voor je event de startdatum op te nemen.

Indien je nog geen account hebt wordt dit tijdens het bestelproces aangeboden om aan te maken.

Bij het betalen kun je aangeven of je het kledingstuk komt afhalen of met de post laat bezorgen.

Na betaling is je bestelling in de webshop afgerond. NOOS maakt het kledingstuk klaar voor verzending of neemt contact met je opnemen voor het maken van een (afhaal)afspraak in Voorschoten.

Betaling vindt vooraf plaats via de webshop, tenzij anders overeengekomen. Naast het huurtarief betaal je ook borg van € 100,- per kledingstuk en € 30,- per tas. Als het product onbeschadigd (zonder schade), netjes opgevouwen en in de originele verpakking retour komt ontvang je de betaalde borg retour binnen deze 7 dagen. Lees de overige borg voorwaarden onder het kopje vlek of beschadiging.

Stomerijkosten zijn inbegrepen. Exclusief verzend- en retourkosten.

Voorwaarden kortingscode    

 • Je kunt per persoon maximaal één keer de kortingscode gebruiken.
 • Kortingscodes zijn niet combineerbaar met andere lopende acties.
 • Het combineren van een kortingscode met een cadeaubon is wel mogelijk. 
 • Niet geldig voor de aanschaf van een cadeaubon.
 • Kortingscodes hebben een beperkte geldigheidsduur.
 • Mogelijk gebonden aan bepaalde categorieën of (kortings)acties.
 • In het geval dat je je bestelling retourneert, is je kortingscode niet opnieuw geldig voor de volgende bestelling.

Voorwaarden cadeaubon

 • Je kunt per bestelling gebruik maken van meerdere cadeaubonnen. Ook het combineren van een kortingscode met een cadeaubon is mogelijk.
 • Te gebruiken voor het gehele assortiment.
 • Cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 5 jaar.
 • Er is geen sprake van een minimale en/of maximale bestelwaarde.
 • In het geval van een retourzending wordt het gebruikte tegoed op je account teruggestort.
 • Uitbetalen in contanten is niet mogelijk.

Bij ontvangst van betaling op een werkdag, is het betreffende kledingstuk de volgende werkdag af te halen te Voorschoten (in Zuid-Holland) of verstuurt NOOS de bestelling de volgende werkdag naar het opgegeven adres. Wanneer je hebt gekozen voor bezorgen is de standaard levertijd 1 á 2 werkdagen. Je ontvangt een track & trace code om je pakket te volgen. NOOS is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele vertraging ontstaan in de bezorging door de koeriersdienst. Bij het bestellen adviseer ik je 4 dagen voor je event de startdatum in te voeren.

Is de levertijd kritiek omdat je het kledingstuk voor een belangrijke gebeurtenis nodig hebt, dan is het verstandiger het kledingstuk in Voorschoten op te halen.

Wat vervelend als dit gebeurd. Meld dit binnen 24 uur na ontvangt via contact.

Na de melding heb je 24 uur de tijd om het kledingstuk te retourneren. Dit kan door het langs te brengen op de locatie in Voorschoten of via een pakketvervoerder. Als je het kledingstuk binnen 24 uur retourneert, ontvang je een cadeaubon. Als je het kledingstuk na 24 uur retourneert heb je recht op teruggave van het huurtarief.

Om het retourlabel voor de pakketvervoerder aan te maken, ga je naar de retourportaal pagina. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Als het product onbeschadigd, netjes opgevouwen en in de originele verpakking retour komt, ontvang je binnen 7 dagen de betaalde borg en huurtarief terug.

Dit maken wij zo makkelijk mogelijk voor je! Retourneren kan op twee manieren:

Op afspraak mag je het kledingstuk in Voorschoten afgeven. Neem hiervoor contact met mij op.

Of je stuurt het gehuurde kledingstuk retour met de post. In het retourportaal maak je de retourzending aan waarna je het retourlabel voor de pakketvervoerder digitaal ontvangt. Voor het retourneren hergebruik je het verpakkingsmateriaal waarin je het kledingstuk hebt ontvangen. Vouw het kledingstuk netjes op voordat je het in de doos stopt. Verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Uiterlijk op de laatste dag van de huurtermijn dient het kledingstuk te zijn afgeleverd bij een pakketvervoerder of afgegeven op de locatie te Voorschoten.

Dit wordt voor je gedaan! Reiniging (stomerij of wassen) is inbegrepen en de kosten zijn verwerkt in het huurtarief. Elk kledingstuk wordt bij ontvangst grond gecontroleerd en gereinigd.

Wil je jouw kledingstuk in de huurperiode reinigen, volg dan het wasvoorschrift. Bij twijfel neem contact op.

De meeste kleding mag alleen professioneel gereinigd worden. Indien het kleding stuk wel mag worden gewassen, dan graag in een waszak voor extra bescherming. Desnoods een kussensloop dat je met behulp van knoopjes dicht kan maken. De extra reinigingskosten komen voor jouw eigen rekening.

Een ongelukje kan gebeuren. Is de beschadiging klein & herstelbaar? NOOS neemt de herstel- of reparatiekosten tot een bedrag van € 25,- voor haar rekening. Zijn er grove of onherstelbare beschadigingen? Zoals gaten, scheuren, brand- en/of schroeiplekken of niet-verwijderbare vlekken? Of is het kledingstuk vermist? Dan wordt de nieuwwaarde van het gehuurde kledingstuk bij de klant in rekening gebracht. De kosten worden verrekend met de borg en de kosten die overstijgen daarop volgt een factuur. Na betaling wordt het kledingstuk jouw eigendom. Op afspraak kun je het kledingstuk afhalen in Voorschoten of op eigen kosten laten versturen.

Indien er sprake is van een beschadiging of vermissing van het kledingstuk dien je NOOS direct op de hoogte te stellen.

Kledingstukken uit de collectie van NOOS worden niet standaard te koop aangeboden. Wanneer kledingstukken te koop zijn, zal NOOS dit communiceren via haar nieuwsbrief, social media kanalen en website.

Bij aankoop van een kledingstuk geldt een bedenktermijn van 14 dagen. De bedenktermijn gaat in op de dag dat je het kledingstuk hebt ontvangen. De track & trace datum is leidend.

Binnen deze bedenktermijn kun je afzien van je aankoop door dit kenbaar maken via het contactformulier op de contact pagina. Gedurende deze wettelijke bedenktermijn ben je verantwoordelijk voor het behoud van de goede staat van het kledingstuk. De kleding dient ongedragen te worden geretourneerd. Kosten voor het terugzenden zijn voor eigen rekening.

NOOS zal na ontvangst van de kleding bij online verkoop binnen 14 dagen de betaling terugstorten op het door jouw doorgegeven rekeningnummer.

Bij herroeping van een verkoop op locatie te Voorschoten of na een periode van huur zal een tegoedbon worden uitgekeerd. De tegoedbon heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Een kledingstuk dat te laat retour is bij NOOS, heeft vervelende gevolgen voor de volgende huurder, want die rekent erop dat het kledingstuk op de afgesproken datum beschikbaar is. De volgende huurder kan het kledingstuk niet meer dragen op een voor haar belangrijk event.

 

Dit zijn de verhuurregels:

Te laat met retourneren? Bij het niet tijdig retourneren van het kledingstuk wordt een boete van € 35,- per dag in rekening gebracht per gehuurd item. De track & trace datum is leidend bij het vaststellen van het moment van retour zenden. Is het kledingstuk niet retour verstuurd binnen 7 dagen na de retourdatum, dan beschouwd NOOS het als een koop en wordt de nieuwprijs in rekening gebracht. De boete wordt van de nieuwprijs afgetrokken. Voor het resterende debet bedrag ontvang je een factuur.

Je ontvangt een e-mail van NOOS wanneer het kledingstuk is ontvangen, dit is binnen 48 uur nadat het pakket in ontvangst is genomen door NOOS. De track & trace datum is hier bepalend bij het vaststellen van het moment van ontvangst.  Als het kledingstuk onbeschadigd (zonder schade), netjes opgevouwen en in de originele verpakking retour komt ontvang je de betaalde borg en het huurtarief retour binnen 7 dagen. Dit wordt tevens in het bericht aangegeven.