Wat leuk dat je de allereerste blog van NOOS leest! Aankomende periode deel ik stijltips voor verschillende pasvormen. Tijdens de persoonlijke pas-afspraken hoor ik vaak welke probleemzones vrouwen willen camoufleren. Spoiler: dit doe je door de aandacht te verleggen naar je pluspunten en je silhouet in verhouding te brengen. Nieuwsgierig hoe? Lees dan vooral verder.

 

In deze blog gaan we dieper in op vrouwen met brede schouders. Zij hebben een zogenaamd koffiefilter figuur of omgekeerde driehoek figuur. Hoe breng je de verhoudingen van je lichaam in balans? Dit doe je door deze visueel op elkaar af te stemmen:

 

 • Kies voor een V-hals of U-hals

Een V-hals of U-hals is perfect voor vrouwen met brede schouders, omdat het de aandacht naar het midden van je lichaam trekt en je bovenlichaam langer doet lijken. Dit creëert een balans tussen je schouders en de rest van je lichaam. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wikkeljurk met een diepe V-hals.

 

 • Ga voor een A-lijn jurk

Een A-lijn jurk is een goede keuze voor vrouwen met brede schouders, omdat het de aandacht naar je taille trekt en je schouders smaller doet lijken. Een A-lijn jurk heeft een wijde rok die vanaf de taille naar beneden loopt, waardoor je een mooi silhouet creëert.

 

 •  Kies voor een jurk met asymmetrische schouders, ook wel one-shoulder genoemd

   

  Een one-shoulder jurk is perfect voor vrouwen met brede schouders, omdat het de aandacht naar je halslijn trekt en je schouders smaller doet lijken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie zomerjurk met een one-shoulder halslijn en een wijde rok.

   

  • Ga voor een jurk met details op de taille

  Een jurk met details op de taille, zoals een riem of een strik, is perfect voor vrouwen met brede schouders. Dit creëert een mooie balans tussen je bovenlichaam en je onderlichaam en zorgt ervoor dat je taille mooi geaccentueert wordt.

   

  • Kies voor een jurk met een open rug

   

  Een jurk met een open rug is perfect voor vrouwen met brede schouders, omdat het de aandacht naar je rug trekt en je schouders smaller doet lijken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie avondjurk met een open rug en een strakke pasvorm.

   

  • Ga voor een jurk met mermaid cut

  Een feestelijke jurk met een mermaid cut staat jouw bijzonder goed, omdat die pas rond de knie begint uit te waaieren. Deze snit is zeer opvallend en er zijn weinig vrouwen die dit kunnen hebben.

   

  Don't:

  • Schoudervullingen laten door het volume jouw schouders nog breder lijken. 
  • Shirts met boothals, carmenhals of zeer hoekige halslijn accentueren jouw horizontale lichaamslijn waardoor jouw schouders nog breder lijken. 
  • Kokerjurken sturen door de zeer rechte snit de aandacht snel naar jouw schouders als een van de breedste plekken van je silhouet.

  Wist je dat de meeste catwalk modellen dezelfde schouderstructuur hebben, dus eigenlijk mag je jezelf gelukkig prijzen met jouw brede schouders. Voordeel is dat de kleding namelijk prachtig valt op rechte en brede schouders. Eigenlijk is het dus een prachtig kenmerk van jouw figuur.

  Mijn missie is om vrouwen te voorzien van stijlvolle gelegenheidsjurken zonder dat zij deze hoeven aan te schaffen.

  Bij NOOS delen we niet alleen kleding, maar ook verhalen. Ik wil dat jij je speciaal voelt door de mogelijkheid om prachtige jurken te kunnen dragen.

  Met mijn unieke verhuurconcept draag ik bij aan een circulaire mode-industrie.

  0 opmerkingen

  Laat een reactie achter

  Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd